zondag 28 december 2014

Smells Like Teen Spirit

Het jaar 2014 telt nog 4 dagen. Om de pijn te verlichten van het korter worden der dagen breng ik u elke dag één van mijn persoonlijke, met zorg samengestelde, top 100 nummers aller tijden, met aan elk nummer een associatief verhaal of gedicht gebonden.

Nummer 4: Nirvana - Smells Like Teen Spirit


Eerste stappen in de fotografie “bijna fataal”

Burgh Haamstede, 30 Juli 1996.

Gisteren nam een negenjarige jongen uit Schiedam de beslissing zich te verdiepen in de kunst van het fotograferen. Hij had al geruime tijd geleden een camera aangeschaft, maar had er vooralsnog geen foto's mee gemaakt. Ten tijde van zijn vakantie in het Zeeuwse Burgh-Haamstede gingen al langer, slecht verspreide, geruchten dat de jongen interesse toonde in het vak. Om 8 uur jongstleden vroeg hij aan zijn vader toestemming door het bos naar het strand te fietsen, om daar de ondergaande zon vast te leggen. Deze toestemming kreeg hij. Volgens een ooggetuige reed de jongen maar liefst twintig kilometer per uur over de geasfalteerde bospaden en toonde hij een zekere mate van potentie.

Fotosessie:

Ingewijden vertelden ons dat hij een rolletje bij zich had, waar nog maar zeventien foto's op konden. De eerste elf schoot hij in drie minuten op. Hier had hij meteen berouw van, want de zon was het water van de Noordzee nog niet genaderd. Na een kwartier ongeduldig wachten, schoot hij nog wat degelijke plaatjes. Dit maal van de rode zon die het wateroppervlakte raakte. Hij besloot terug te gaan.

Uitkijktoren

Fietsend over de kronkelde paden van het bos is hij een afslag ingegaan die hij vermoedelijk kende. Alhoewel de schemer inzette, vertellen bronnen ons dat hij alsnog eventjes, de diep in het bos verstopte uitkijktoren op wilde klimmen, om nog een prachtige plaat te schieten. De prachtige plaat die hij in ambieerde mislukte echter hevig en toen hij zijn fiets weer van het slot afhaalde, om terug te keren, was het donker een feit.

Sisser.

In het donkere bos zag hij in de verte een lampje verschijnen en de angst begon toe te slaan. Hij vermande zich echter en fietste stug door over het kronkelende pad. De lamp bleek zich op dezelfde weg te bevinden en naderde snel. Toen de lamp op een fiets bleek te zitten en op de fiets zijn vader zat, zakte zijn angst onmiddellijk. De familieleden gaven elkaar een knuffel en zette de terugtocht in. Het liep allemaal af met een sisser. Details over hun precieze thuiskomst zijn nog niet helemaal duidelijk, updates volgen nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten