zondag 14 december 2014

Locust Star

Het jaar 2014 telt nog 18 dagen. Om de pijn te verlichten van het korter worden der dagen breng ik u elke dag één van mijn persoonlijke, met zorg samengestelde, top 100 nummers aller tijden, met aan elk nummer een associatief verhaal of gedicht.

Nummer 18: Neurosis - Locust Star
https://www.youtube.com/watch?v=fmdmnnv2NkY


Panda zat ongeduldig op het bed te wachten totdat Jochem, zijn beste vriend, weer ging slapen. Het was nu wel welletjes geweest met alle herrie die nu al uren uit die ellendige computer kwam zetten. Daarbij was het al na twaalven en lonkte bedtijd. Dit was de tijd waar Panda alle wakkere uren van elke dag naar uitkeek. Dan nam zijn Jochem hem sinds jaar en dag in zijn armen en knuffelden ze tot de dageraad. Dit was al zo sinds dat Jochem een klein éénjarig mormeltje was geweest en dit bleef hopelijk zo totdat hij een klein ineengekrompen honderdjarig mormeltje zou zijn. Vandaag bleek de notie van bedtijd echter vergeten te zijn. Daarnaast had zijn beste vriend gezelschap van een onbekende jongen met lang meisjeshaar. De twee jongens luisterden naar harde metalmuziek, dronken goedkope biertjes uit blik en vertelden elkaar met grote enthousiaste gebaren allerlei verhalen. Het zinde Panda niet. Hij had geen trek de knuffels nog langer te ontberen, dus smeedde hij een plannetje om zijn vriend weer helemaal voor zichzelf te krijgen.
Sinds een aantal maanden had Jochem zijn ouderlijk huis verlaten en woonde hij samen met een andere jongen. Hoewel Panda eerst sceptisch was aangaande deze vreemde blonde knul, veranderde zijn mening toen hij zich realiseerde dat de jongen makkelijk beïnvloedbaar was. Op een avond, ongeveer een maandje geleden toen Jochem een weekendje weg was, was de blonde jongen zo dronken geworden dat hij alle controle over beide lichaam en geest was verloren. Hij was naar Panda toegelopen en was een eindeloze monoloog over het bruisende Pruisen in de jaren 1860 en de plus en minpunten van de Weimar republiek gestart. De slinkse zwart-witte beer had meteen door dat de dronken jongen vatbaar zou zijn voor zijn telepathische capaciteiten. Zonder veel moeite hypnotiseerde hij hem en liet hij hem bij zich in bed kruipen, om de leegte die Jochems absentie veroorzaakte op te vullen. Sindsdien had hij de blonde jongen met rust gelaten, maar vandaag moest hij opnieuw ingezet worden. Hij moest deze veel te gezellige avond eens flink gaan verstoren.

Jochem en zijn nieuwe langharige vriend waren inmiddels van de computer naar de televisie verhuist en waren een spelletje Super Mario Bros 3 aan het spelen. Panda herinnerde zich nog goed hoe Jochem, toen hij nog klein was, dit spelletje ook altijd speelde, vaak met hem op schoot. Dit spel was duidelijk alleen gereserveerd voor echte goede vrienden, maar Panda was niet uitgenodigd. Daarnaast wist hij dat het spel meestal uren duurde en de wijzers van de klok waren al voorbij half vier gekropen. Met al zijn macht probeerde hij de geest van de blonde jongen naar zich toe te lokken. Het leek eerst een vruchteloze onderneming, maar een paar minuten later verscheen hij toch plotsklaps naast het bed. Hij had een groot blik bier in zijn hand en keek bijzonder wazig uit zijn ogen. Panda keek hem strak aan en begon zijn hypnose die in mum van tijd succesvol bleek. Hij had de jongen volledig onder controle.
'Wat moet ik doen meester?' vroeg hij.
'Schenk ze een lekker glaasje wodka in, daar worden ze vast slaperig van.'
'Ik ga mijn best doen meester.'

De blonde jongen liep naar de drankkast en vulde twee grote glazen wodka. Hij liep op de twee jongens af en wilde ze de wodka aanbieden, maar raakte afgeleid door het spelletje. De jongens waren inmiddels in de ijswereld van het spel beland en de jongen was bijzonder geïntrigeerd. Panda's grip op zijn geest bleek minder sterk dan gedacht en zonder het door te hebben dronk de jongen beide glazen leeg, terwijl hij zich in het koude Siberië waande.
Toen hij weer langs het bed strompelde om naar de wc te gaan staarde Panda hem woedend aan.
'Waarom heb je de glazen zelf opgedronken, idioot!'
'Oh nee, ik was het helemaal vergeten! Sorry meester. Ik raakte afgeleid, maar ik kan opnieuw twee glazen inschenken.'
'Laat maar zitten, dan drink je ze straks opnieuw op! Ik heb een beter plan. Je gaat ze in slaap dansen met een oeroude Arabische hypnotiserende dans.'
'Maar ik kan helemaal niet dansen meester.'
'Laat dat maar aan mij over.'
'Maar ik moet eerst naar de wc!'
'Dat komt daarna wel, eerst ga je dansen.'

De blonde jongen liep naar de twee vrienden toe en schraapte zijn keel om de aandacht te krijgen. De jongens gingen echter zo op in hun spelletje dat ze het niet opmerkte. Hij begon maar met dansen. Hij strekte beide armen naar rechts en begon sensueel met zijn heupen op en neer te wiegen als een vrouw uit Duizend-en-een-nacht. De twee jongens merkten het echter nog steeds niet op en voor de tweede keer op rij had Panda de mogelijkheden van de blonde jongen ernstig overschat. Aan de andere kant had hij zijn dronken toestand ernstig onderschat en binnen luttele seconden raakte de jongen uit evenwicht en stortte hij op de grond. Zodra hij de grond raakte kon zijn blaas de flink opgebouwde spanning niet meer houden en zette het de sluizen wagenwijd open. De jongens, zelf ook al aardig aangeschoten, hadden nog steeds niets door en de blonde jongen droop opnieuw af.
Met een beurse elleboog en een natte broek kwam hij terug bij de zwart-witte beer die met zijn hand op zijn voorhoofd teleurgesteld zat te wachten.
'Sorry meester.'
'Je krijgt nog één poging. Als die mislukt laat ik je het uit het raam springen!'
'Ok, meester, ik ga mijn best doen meester.'
'Haal de stekker uit hun spel!'
'Maar dan haten ze mij straks.'
'Dan verzin je maar een excuus om het te doen. Ik denk dat je liever een beetje gehaat wordt dan dat je straks zo plat als een dubbeltje op de stoep ligt. Trek die stekker eruit en verdwijn dan uit mijn ogen.'

De blonde jongen verscheen weer bij de andere jongens en probeerde een logische rede te verzinnen waarom hij de stekker eruit zou trekken. Tot zijn opluchting zag hij plots dat de Nintendo op een hele vreemde manier was aangesloten.
'Jongens, volgens mij hoef je maar één kabel te gebruiken in plaats van drie in elkaar.'
'Ach, hij doet hij nu toch', zei Jochem.
'Ik ga even iets proberen ja.'
'Nee joh, laat het gewoon zitten, straks valt het spel uit!'
Maar het was al te laat. De kabels waren eruit getrokken en het spelletje gereset.
'Neee!! Godverdomme Lars! We zijn hier drie uur mee bezig geweest.'
'Sorry, maar volgens mij kwam het door die kabels.'
'Nee, hij deed het prima!'
'Ja, het was maar een experimentje. Ik ga nu naar bed, ik voel me niet zo lekker. Dag.'
'Dag! Slaap lekker klootzak!'

Panda was verheugd. Het was gelukt! Nu was het nog slechts een kwestie van minuten totdat Jochem heerlijk tegen zijn zachte vacht aan zou kruipen en in slaap zou vallen. Maar toen hoorde hij de jongen met het lange meisjeshaar zeggen: 'Opnieuw dan maar?' De bekende muziek begon weer en de jongens begonnen het spelletjes helemaal van voor af aan. Panda kon wel janken, maar omdat hij een knuffel was rolden zijn tranen slechts inwendig. Het spel was gespeeld; hij had zijn beste vriend verloren aan het langharig tuig wat naast hem zat en Panda viel een treurige diepe slaap.

Een paar uur later werd hij wakker en voelde dat hij stevig omarmt was. Hij slaakte een tevreden zucht en al het hartenzeer van de uren ervoor was meteen weer vergeten. Een lekkere knuffel verrichte altijd wonderen op zijn gemoedstoestand. Toen zijn ogen aan het donker gewend waren bekroop hem echter een vreemd gevoel. Een stukje verderop lag namelijk zijn trouwe vriend Jochem met een dronken kop te slapen. Maar de armen die hem vasthielden leken van achteren te komen. Panda draaide zijn slaperige hoofd om en keek direct in het gezicht van de langharige jongen. Hij schrok, maar merkte ook dat het vreemde gevoel in zijn maag verdween. Misschien had hij zich vergist in deze knul. Misschien had hij Jochems oordeel gewoon moeten vertrouwen en niet zo jaloers en ongeduldig moeten zijn. Het was vast een aardige jongen en hij kon ook wel erg lekker knuffelen, dat hielp natuurlijk wel. Panda viel tevreden in de arme van de jongen in slaap en was blij een nieuwe vriend te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten