zaterdag 6 december 2014

I

Het jaar 2014 telt nog 26 dagen. Om de pijn te verlichten van het korter worden der dagen breng ik u elke dag één van mijn persoonlijke, met zorg samengestelde, top 100 nummers aller tijden, met aan elk nummer een associatief verhaal of gedicht.

Nummer 26: Meshuggah - I
https://www.youtube.com/watch?v=YmpUNQYwxBg


17 slachtoffers bij mislukte fanfare in Zweden.

Stockholm 6 december: Gisteren zijn er bij een uit de hand gelopen fanfare 17 mensen onder de voet gelopen. Een officiële verklaring laat nog op zich wachten, maar volgens ingewijden ligt de oorzaak bij het aanstellen van de nieuwe bandleider Tomas Haake.
Haake, beter bekend als de drummer van metalband Meshuggah is niet te bereiken voor commentaar, maar laat op zijn Twitter weten erg teleurgesteld en verbaasd te zijn. Hij tweette “Normaal passen 13/8ste, 5/4de, 4/4de, 3/4de en 23.16de als twee trommelstokken.”
Ooggetuigen vertelden hoe het polyritmische orkest na slechts een paar maten volledig ontspoorde. Vooral de trompettisten, die als een kudde dolle gnoes in 7/4 maat het publiek in marcheerden, richtten een allesverwoestende ravage aan.

Van Zweden.

Opvallend is ook dat dirigent Jaap van Zweden zich op het moment in de Zweedse hoofdstad bevond. Ook hij is niet beschikbaar voor commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten