maandag 27 oktober 2014

The Logical Song


Het jaar 2014 telt nog 66 dagen. Om de pijn te verlichten van het korter worden der dagen breng ik u elke dag één van mijn persoonlijke, met zorg samengestelde, top 100 nummers aller tijden, met aan elk nummer een associatief verhaal of gedicht verbonden.  


Nummer 66: Supertramp - The Logical Song
https://www.youtube.com/watch?v=fBoYZqmcZuc



Jochem gaf de bal een harde trap.
'Niet zo hard!' schreeuwde Goof, 'straks vliegt hij over de muur.'
'Laat mij dan in dat doel staan' riep Jochem terug.
'Nee, ik heb dit doel, jij hebt dat doel'.
Goof schopte de bal hard richting Jochems doeltje. Jochem balde zijn vuisten, deed zijn armen voor zijn gezicht, keek naar de grond en hoopte dat de bal hem niet raakte. De bal vloog drie meter naast hem tegen de muur.
Jochem nam een aanloop, schopte en raakte de bal zo verkeerd dat deze keihard over de hoge muur vloog!
'Wie gaat hem halen?' vroeg Jochem.
'Ik ga!' Goof beklom de muur en sprong er aan de andere kant weer af. Jochem hoorde een harde klap en zag de bal op het ommuurde speelveldje stuiteren. Goof klom terug en ze stonden weer tegenover elkaar. Jochem nam een harde aanloop en bam, de bal vloog weer over de muur. Beide jongens keken de bal na en begonnen hard te lachen.
'Zo dom! Ik ga hem wel halen.' zei Jochem en hij bracht de bal opnieuw in het speelveld. Maar zodra hij weer terug was schopte Goof de bal per ongeluk weer keihard over de muur heen.
'Neeeeee!' schreeuwde ze beide en weer moesten ze keihard lachen.

'Ok! Nog één keer, superultra hard en raak in het doel!' riep Jochem. Hij nam een grote aanloop, raakt de bal keihard met de punt van zijn schoen en viel zelf naar achteren op de grond. De bal schoot als een raket over de muur en ze hoorde hem ergens honderd meter verder neerkomen. Goof keek hem met open mond aan en begon zo hard te lachen dat hij niet meer op zijn benen kon blijven staan. Zeker tien minuten lagen de twee vrienden op de grond en proestten het uit; ze huilden dikke tranen en kreeg beide kramp in hun buik en kaken. Toen ze een beetje bedaard waren besloten ze maar te stoppen met het totaal mislukte potje voetbal en klommen ze beide over de muur om naar te huis te gaan.

'Morgen weer?
Ja! Tot morgen!'

De dag erna stonden de twee jongens weer op het veldje. De verwachting waren hooggespannen. Ze hadden nog maar een week zomervakantie en ze wilden er alles nog uithalen voordat ze in groep 6 zouden komen met meneer Heintjes. Gisteren was het hoogtepunt van hun vakantie geweest en deze dag moest minstens even goed worden.
Goof legde de bal voor zijn voeten neer en schopte deze zo hard mogelijk richting Jochem die weer een beetje ineen dook. Jochem deed hetzelfde terug. De bal was nog in het speelveld en er was nog niet gelachen. Goof schopte weer zo hard mogelijk, ditmaal expres met een kleine afwijking zodat de bal richting de muur vloog. Hij raakte de rand van de muur maar kaatste terug het veldje op.
'Bijna!' riep Jochem gespannen.
Jochem nam weer een aanloop en schopte zo hard mogelijk tegen de bal. Net als gisteren vloog deze als een raket over de muur en de jongens zagen hem uit het zicht verdwijnen. Ze probeerden een beetje te lachen, het was best grappig.
Goof haalde de bal terug en schoot deze ook over de muur. Best grappig. En nogmaals, over de muur een glimlach, nogmaals, de bal, over de muur.
De twee vrienden keken elkaar aan op het speelveldje. Er viel niets meer te lachen. De koek was op. Teleurgesteld klommen ze over de muur en gingen maar naar huis.

'Tot volgende week dan maar.'
'Ja.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten