zondag 5 oktober 2014

Bananas and Blow


Het jaar 2014 telt nog 88 dagen. Om de pijn te verlichten van het korter worden der dagen breng ik u elke dag één van mijn persoonlijke, met zorg samengestelde, top 100 nummers aller tijden, met aan elk nummer een associatief verhaal of gedicht verbonden.  
 

Nummer 88: Ween - Bananas and Blow


Mick ligt heerlijk in zijn hangmat. Net als vorig jaar heeft hij een tropische eilandje, een paar kilometer voor de kust van Jamaica, uitgekozen om zijn welverdiende rust te pakken. Het zonnetje schijnt, de zee golft rustig, in de verte klinkt een meeuw die hard door de lucht suist; Ja, het gaat lekker met Mick. Mick Mick Mick, wat gaat het toch lekker.

In de verste verte komt er een speedboot aan. Al ver voor de kust gaat de motor uit en deint de fel witte boot kalmpjes naar de kust. Er stapt een prachtige vrouw uit.
'Cocktailtje voor Mick', roept ze met een prettige stem.
'Hier is Mick', zegt Mick vrolijk.
Ze loopt met een sensuele pas op hem af en geeft hem zijn cocktail.
'Geniet er maar van' zegt ze en ze tuit haar subtiel met rode lippenstift ingekleurde lippen een beetje, alsof ze hem een kusje gaat geven.
'Dank je schat, je bent geweldig', zegt Mick en hij neemt een slokje van zijn overheerlijke cocktail.

Tien minuten later is de boot met de cocktaildame bijna uit het zicht verdwenen. Mick ervaart ondertussen een lekkere buzz van de cocktail.
'Fantastisch', roept hij tegen niemand in het bijzonder. Het klopt: het is fantastisch.

Plotseling strandt er iets aan op het strand. Het is een fles met een briefje erin. Door de toevallige kracht van de golf rolt de fles precies tot onder de stoel van Mick die hierdoor niet op hoeft te staan.
'Zo, wat vermaak, hier ben ik precies aan toe' zegt hij.
Hij haalt de brief uit de fles en leest wat er op staat. Het is de rekening van de cocktaildame. Het was eenmalig gratis, omdat Mick de 10.000ste klant van hun nieuwe bedrijfje. Onderin de fles ligt nog een speciale munt waarmee hij op het Jamaicaans vaste land nog een gratis cocktail kan krijgen. Mick glimlacht, hij krijgt een warm gevoel in zijn buik van geluk en besluit om even een dutje te doen.

Eenmaal in slaap droomt hij over een kameel. Hij zit op de rug van het beest en maakt een grote woestijntocht. Hij heeft ruim voldoende water en voedsel bij zich en op de bult voor hem zit de prachtige cocktaildame. Ze staan bovenop een zandduin en het uitzicht is werkelijk adembenemend. Echt iets om over naar huis te schrijven, denkt hij. Onder de zandduin is een bloeiende oase waar hij plotseling naakt met de eveneens naakte cocktaildame in staat. Ze nemen samen een duik en kussen.

Hij wordt wakker uit zijn slaap en glimlacht. Hij voelt dat alle mogelijke spanning uit zijn lichaam is verdwenen. Hij voelt zich gezond en fit. Alles is ronduit geweldig.

Die avond nog gaat Mick naar een leuk feestje op het eiland waar hij een geweldige vrouw ontmoet. Ze is exact zijn type en hij het hare. Nog geen maand later trouwen ze en leven samen het best mogelijk leven op aarde. Niemand was ooit gelukkiger. Het was allemaal fantastisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten