vrijdag 14 november 2014

Sonne

Het jaar 2014 telt nog 48 dagen. Om de pijn te verlichten van het korter worden der dagen breng ik u elke dag één van mijn persoonlijke, met zorg samengestelde, top 100 nummers aller tijden, met aan elk nummer een associatief verhaal of gedicht verbonden.  

Nummer 48: Rammstein - Sonne
https://www.youtube.com/watch?v=kIBeYoP9Wi0



Vermoorde Hitler Lookalike geen Nazi-sympathisant.”

Bussemaker sluit mogelijk middelbare scholen na “grove fout”.

De negentien jarige Dolf H. die vorige week om het leven werd gebracht door een boze menigte bleek geen Nazi-sympathisant te zijn. Zijn uiterlijke vertoning berustte op “louter toeval” volgens gesprekken met zijn vriendengroep en zijn ouders.

De man, opvallend Dolf genaamd – “naar die leuke kraai uit Alfred J. Kwak”, wist zijn vader ons te melden – was volgens ingewijden net op vakantie geweest naar India waar hij het Hindoeïstische geloof had leren kennen. “Vandaar de Swastika's op zijn outfit.”

Het vraagstuk waarom hij dan met schuin opzij gekamd haar en de bekende snordracht rondliep is volgens zijn beste vriend Joseph G. makkelijk te verklaren. “Dolf is al sinds zijn vijftiende bezig met Emomuziek en de emo-lifestyle en draagt zijn haar al vier jaar op die manier. Sinds hij naar de universiteit ging begon hij er ook een snor bij te dragen, dat is hip tegenwoordig.”


Pfeiffer.

De vraag rest natuurlijk nog wel waarom Dolf H. zelf de link met de beruchte Nazi niet legde. Volgens een jeugdvriend Hermann G is ook dat makkelijk te verklaren. “Ik denk dat Dolfje nog nooit van Adolf Hitler gehoord had. In de vierde van middelbare school heeft hij drie maanden ziek thuis gezeten met Pfeiffer. Precies in die periode hebben we geleerd over Hitler en de 2e Wereldoorlog. Maar om heel eerlijk te zijn kon ik me de naam Hitler ook niet zo goed meer herinneren, ik had maar een 5.5”


Bussemaker wil van middelbare scholen af.

Minister Bussemakers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt een onderzoek in naar hoe een jongen die 3 maanden middelbaar onderwijs heeft gemist alsnog naar het volgende jaar mocht. Volgens de minister is de desbetreffende school “de oorsprong van het kwaad wat hier heeft kunnen geschieden” en is dit een bevestiging van haar eerdere opmerkingen aangaande “Het malafide instituut genaamd het schoolwezen”.

Er wordt nu serieus gekeken naar het algeheel sluiten van middelbare scholen om dit soort zaken voor te zijn. Een herhaling van het studentenprotest op het Malieveld wordt niet verwacht. Een enquête op de middelbare scholen liet zien dat zeker 98% van de scholieren ook wil dat de middelbare scholen sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten